Μάχη με τη φωτιά στις Ερυθρές Αττικής. Φωτιά και στο Ρέθυμνο. Bίντεο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στις Ερυθρές Αττικής, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν κάνει κλοιό γύρω από τον οικισμό για να μπορέσουν να εμποδίσουν τις φλόγες να απειλήσουν τα σπίτια.

Στο  σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 3 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και 4 ελικόπτερα.


Φωτιά στο Ρέθυμνο

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Σεχτούρια στο Ρέθυμνο.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα των 11 ατόμων και 5 πυροσβεστικά οχήματα ΟΤΑ.

Επίσης επιχειρήθηκε να σηκωθεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο για ρήψεις νερού, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν κατέστη αρχικά δυνατό, αλλά γίνονται ξανά προσπάθειες.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε βουνό, ενώ φόβοι εκφράζονται οι φλόγες να μην επεκταθούν και στον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Δύσκολο είναι και το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, δεν υπάρχει κίνδυνος από τη φωτιά για κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 9 ατόμων και 2 αεροσκάφη.


Φωτιά στη Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ», πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

Φωτιά στο Ναύπλιο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπλίου για την κατάσβεση καθώς εξαιτίας των ανέμων η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις.

Η φωτιά σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική έκταση δίπλα από την γέφυρα Ραμαντάν, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

Η πυρκαγιά σε κάποια σημεία πέρασε τον δρόμο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου προς τον υδροβιότοπο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη από την αστυνομία.

Πυρκαγιά στο Ναύπλιο

Ερυθρές Αττικής

enikos

cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα