Μαίνονται οι φωτιές στις Ερυθρές Αττικής και την Βόρεια Εύβοια

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Ιουλίου σε δασική έκταση στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε οικισμό και καταβάλλονται προσπάθειες για να μην επεκταθεί. Εκτός των επίγειων δυνάμεων, ρίψεις νερού από αέρος κάνει ένα ελικόπτερο.

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό και απειλούνται κατοικίες.



Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, πριν από λίγη ώρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας.
Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αερορσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια ενισχύθηκαν λίγο αργότερα καθώς η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Συνλικά αργά το μεσημέρι, επιχειρούν 50 πυροσβέστες και 25 οχήματα, 7 μηχανήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 6 αεροσκάφη και 2 Pzl.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έως αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.


Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλιο στη Μάνη.

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα,12 πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα πετζετέλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα