Αυξάνονται τα μέτρα φύλαξης των δικαστικών

Ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης των δικαστικών λειτουργών στον απόηχο του πακέτου-βόμβα που εστάλη στο σπίτι εφέτη της δίκης του Noor One, το οποίο εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς.

«Η τρομοκρατία δε θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη» ήταν το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, με αφορμή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του εφέτη Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δήλωσαν τα εξής:

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και το υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζουν το βαθύτατο σεβασμό τους προς τους δικαστές που φθάνουν να διακινδυνεύουν από τρομοκρατικές επιθέσεις προκειμένου να επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Πέρα από την αυτονόητη συμπαράστασή μας, που άμεσα εκφράστηκε τηλεφωνικά στο δικαστή, ήδη ευχαριστούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την άμεση μέριμνά του για επαύξηση μέτρων ασφάλειας. Η τρομοκρατία δε θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη».
Νέα γενιά τρομοκρατών δείχνει το “τρομο-δέμα”

Tα αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το πακέτο-βόμβα που εστάλη στο σπίτι εφέτη στον Υμηττό δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν, καθώς οι κατασκευαστές προφανώς δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε μια νέα γενιά τρομοκρατών.

Ωστόσο, το πακέτο μοιάζει με εκείνο που είχε σταλεί σε δικαστή της δίκης Βλαστού. Και τα δύο αυτά δέματα έχουν ένα κοινό: Ήταν κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σκοτώσουν τους παραλήπτες τους!

Ο εκρηκτικός μηχανισμός του νέου δέματος αποτελείτο από μεγάλες κροτίδες, εκρηκτική ύλη και ξυραφάκια. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο πως θα είχε σκοτώσει τον δικαστικό εφέτη, εάν εκείνος δεν είχε υποψιαστεί και δεν είχε αποθηκεύσει στον κήπο το πακέτο-βόμβα. Κι αυτό γιατί ο δικαστικός φαίνεται να διαπίστωσε νωρίς ότι ο αποστολέας του εκρηκτικού μηχανισμού δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Ανάληψη ευθύνης δεν έχει ακόμα υπάρξει, ούτε είχε υπάρξει στην περίπτωση του δικαστή της δίκης Βλαστού. Τότε όμως ένα από τα φερόμενα ηγετικά στελέχη των Πυρήνων είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν δική τους ενέργεια, όπως και η βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας. Έτσι, εξετάζεται σοβαρά πίσω και από αυτό, το νέο δέμα να κρύβεται ένας νέος πυρήνας της “Συνωμοσίας”.
Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Με αφορμή τη δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών επίθεση κατά δικαστικών λειτουργών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «καταδικάζει με βδελυγμία το γεγονός, διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς θα εξακολουθούν με την ίδια υπευθυνότητα να διακονούν το λειτούργημά τους και να διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους», ενώ επισημαίνει «τις ευθύνες εκπροσώπων των δύο άλλων λειτουργιών, εκτελεστικής-νομοθετικής, για συμπεριφορές και δηλώσεις που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις».

 

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα