Δριμεία επίθεση πανεπιστημιακών κατά Γκαλμπρέιθ για το plan X

Δριμεία επίθεση εξαπολύουν Έλληνες πανεπιστημιακοί στον καθηγητή James Galbraith, πρώην σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, για το plan X.



Το σχέδιο αυτό "θα παραβίαζε το σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας" υποστηρίζουν 23 σημαντικοί Έλληνες καθηγητές που διδάσκουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το MIT και το Tufts, σε επιστολή προς τον καθηγητή, αλλά και τον πρόεδρο του πανεπιστημίου του Τέξας, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα σχεδίαζε ο κ. Galbraith με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τα οποία αποκάλυψε σε βιβλίο του.



Οι καθηγητές μιλούν για "νομισματικό και στρατιωτικό πραξικόπημα" και γράφουν ότι "το Σύνταγμα της Ελλάδας συντάχθηκε ύστερα από επτά χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας και ορίζει αποκλειστικά την αστυνομία ως υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης" και όχι το στρατό που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς εχθρούς.



"Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά και θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες" σημειώνουν οι πανεπιστημιακοί και απευθυνόμενοι στον καθηγητή τονίζουν: "Υπάρχουν και όρια, κύριε Galbraith".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα