Κραυγή αγωνίας από την Κρήτη για βρέφος 6 ημερών

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα ενός νεογέννητου από το Ρέθυμνο Κρήτης, ο οποίος ζητά από το υπουργείο Υγείας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού του.

Όπως είπε στο enikos.gr, o κ. Δράκος Τζωρτζινάκης, το μωρό γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου στο Ρέθυμνο και την επόμενη μέρα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι παρουσιάζει αυξημένους παλμούς, κρίνοντας απαραίτητη τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αγοράκι πάσχει από κολπικό πτερυγισμό και είπαν στον πατέρα ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Στο μεταξύ η κατάσταση του βρέφους σταθεροποιήθηκε με τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε, ωστόσο όπως λέει ο κ. Τζωρτζινάκης οι γιατροί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη προκειμένου το βρέφος να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Ελικόπτερο για τη μεταφορά του δεν μπορεί να διατεθεί μου λένε οι γιατροί, καθώς η κατάσταση δεν είναι πια επείγουσα. Μου προτείνουν ωστόσο να το μεταφέρω μόνος μου στην Αθήνα με αεροπλάνο. Όταν ζητάω να υπογράψουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφάλειά του, μου λένε ότι δεν το κάνουν. Μου ζητάνε να περιμένω να βρεθεί άλλο ένα περιστατικό που να επείγει, για να μεταφερθεί μαζί του στην Αθήνα με ελικόπτερο» λέει ο κ. Τζωρτζινάκης.

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα