Αντίποινα αντιεξουσιαστών η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές, μετά την εκκένωση των τριών καταλήψεων από την αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων. Οι αντιεξουσιαστές έχουν κρεμάσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης:

"Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων - μεταναστών στη Θεσσαλονίκη".

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγο αργότερα με ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται η αντίθεσή του, με την πρωινή αστυνομική επιχείρηση: ''Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους.Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς''.

Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 70 συλλήψεις στην επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίων

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα