Δείτε με ποιον τρόπο απατεώνες κλέβουν pin και κάρτα

Και όμως μπορεί ο πελάτης ιδιωτικής τράπεζας να νομίζει ότι βγάζει με απόλυτη ασφάλεια τα χρήματά του όμως στην πραγματικότητα και χωρίς να το καταλάβει οι απατεώνες έχουν στήσει παγίδα για να τον κλέψουν. Σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης των πελατών της ιδιωτική τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα λεπτο προς λεπτό πως στήνεται η  παγίδα.

Όπως δείχνει το βίντεο  ο πελάτης της τράπεζας είναι μπροστά από το ATM και περιμένει να σηκώσει χρήματα από το μηχάνημα. Τότε μία άγνωστη  γυναίκα η οποία στέκεται ακριβώς από πίσω του, τον παρακολουθεί προσεκτικά τη στιγμή που εκείνος πληκτρολογεί το PIN του. Έχοντας απομνημονεύσει  τον κωδικό, ρίχνει κάτω την τσάντα της και ο πελάτης ξαφνιάζεται και τη βοηθά.

Στο διπλανό ΑΤΜ ο συνεργός σε ρόλο πελάτη  αρπάζει την κάρτα την ώρα που το θύμα γυρίζει να βοηθήσει τη γυναίκα βάζοντας στη θέση της μία άλλη ψεύτικη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης της κάρτας  παίρνει τα χρήματά του και την ψεύτικη κάρτα και φεύγει.

Αμέσως  η γυναίκα και ο άντρας, έχοντας κλέψει PIN και  κάρτα, αδειάζουν τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν και στη χώρα μας με τους πελάτες των τραπεζών να προσπαθούν να κρύψουν το PΙΝ τους τη στιγμή της ανάληψης

Δεν  ίναι λίγοι εκείνοι που στέκονται χωρίς προφυλάξεις ή απλώς νοιώθουν την ανασφάλεια για το εάν ο πελάτης της τράπεζας που στέκεται πίσω του τον παρακολουθεί.

Τα κόλπα των επιτήδειων είναι πολλά κυρίως σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ανυποψίαστος πελάτης κάνει κανονικά τη συναλλαγή ακούει τον ήχο του χρήματος όμως η σπείρα που παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τις κινήσεις του έχει ήδη μπλοκάρει τη σχισμή εξόδου των χρημάτων . Μόλις ο ιδιοκτήτης της κάρτας θεωρήσει ότι το μηχάνημα δεν λειτουργεί αποχωρεί . Τότε ο επιτήδειος ξεμπλοκάρει το σύστημα και παίρνει τα λεφτά.

Σύμφωνα πάντως με τραπεζικούς κύκλους την τελευταία τριετία παρουσιάζεται στην Ελλάδα μείωση  υποκλοπών στα στοιχεία των καρτών καθώς έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα ελέγχου, η λειτουργία  των ATM και έχουν τοποθετηθεί στις κάρτες chip .

Η πιο ασφαλής συμβουλή, όπως τονίζουν, είναι πλέον μια και απλή. Να κρύβουν οι πελάτες με το χέρι τους το PΙΝ της κάρτας τους.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα