Σύλληψη γιατρών στην Αττική για δωροληψία

Για δωροληψία συνελήφθη ένας γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, καθώς και ένας ιδιώτης γιατρός για άμεση συνέργεια στη δωροληψία.

Προηγήθηκε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία τον παρακολουθούσε ιατρικά ο ιδιώτης ιατρός και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον ιατρό - διευθυντή τμήματος δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Ακολούθως, ο ιατρός του δημόσιου νοσοκομείου αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα απαίτησε και έλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Αμέσως, ο ιατρός συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες τέτοιων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα