Υπό έλεγχο νέα φωτιά στη Σύρο

Νέο πύρινο εφιάλτη πέρασαν οι Συριανοί λίγο μετά τις 15:30 κοντά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας  αρχικά και στην συνέχεια στο Επισκοπειό, ωστόσο πολύ γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, των εθελοντών αλλά και των δύο Canadair που ήταν επιφυλακή στις Κυκλάδες και έδρασαν άμεσα μετά από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλή της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  κ. Λεονταρίτη, μας τόνισε οτι οι εθελοντές θα πρέπει να είναι σε απόσταση ασφαλείας κατά τις ρίψεις των canadair ώστε να μην κινδυνεύσουν. Κατανοεί την προσπάθεια του κόσμου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των Πυροσβεστών , προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των αρμοδίων .

Στο έργο της Κατάσβεσης συμμετέχουν και οι υδροφόρες του Δήμου με τον αντιδήμαρχο, Μάριο Βουτσίνο και την Μαρία Καζαντζάκη να βρίσκονται στο σημείο.

Πολλά ερωτηματικά πάντως δημιουργούνται καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, όσο υπήρχε η ομάδα επιφυλακής δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και αφού αναχώρησαν μετά απο λίγες ώρες πήρε φωτιά…
fotia_agiabarbara (1)

fotia_agiabarbara (2)

fotia_agiabarbara (3)

fotia_agiabarbara (4)

fotia_agiabarbara (6)

fotia_agiabarbara (7)

fotia_agiabarbara (9)

fotia_agiabarbara (10)

fotia_agiabarbara (12)

fotia_agiabarbara (14)

fotia_agiabarbara (18)fotia_agiabarbara (19)

fotia_agiabarbara (20)

cyclades24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα