Μύκονος: Σπείρα ληστών έχει ρημάξει το νησί!

“Θερίζει” σπείρα επαγγελματιών διαρρηκτών στην Μύκονο, η οποία φαίνεται καλά πληροφορημένη και επιλεκτική ως προς τους στόχους των θυμάτων της, καθώς μέσα σε έξι 24ωρα έχει “χτυπήσει” όλες τις ενοικιαζόμενες υπερπολυτελείς βίλες του νησιού σε Ορνό και Αλεόμανδρα, που διαμένουν και κάνουν τις διακοπές τους Σαουδάραβες πρίγκιπες, αστέρες του NBA, επιχειρηματίες από Ελβετία, Γαλλία κλπ.

Μάλιστα, οι τοπικές αστυνομικές Αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα απανωτά κρούσματα και θορυβημένη η ΕΛ.ΑΣ. από τις επιπτώσεις της δράστης αυτής της σπείρας, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες στη Μύκονο κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για να βοηθήσουν τις τοπικές Αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν την πολύ καλά πληροφορημένη σπείρα, που μέσα σε ελάχιστα 24ωρα κατάφερε να καρπωθεί συνολική λεία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!

Όλα τα “χτυπήματα” γίνονται νυχτερινές και πρώτες πρωϊνές ώρες που οι ένοικοι των πολυτελών εξοχικών διασκεδάζουν στα κοσμικά κέντρα της Μυκόνου. Παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους για τα οποία φαίνεται γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι και που μένουν, άρα έχουν μπορέσει να αναπτύξουν ένα σοβαρό δίκτυο πληροφόρησης εντός του νησιού και στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση, γρήγορα, αθόρυβα και συνεχώς έως τώρα απποτελεσματικά…

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, όταν οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην πολυτελή ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή της Αλεόμανδρας, όπου διέμενε μία 29χρονη γόνος επιχειρηματιών από την Γαλλία, από την οποία οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 25.000 ευρώ σε μετρητά, 4.000 δολάρια, 8.000 λιβανέζικες λίρες και κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 130.000 ευρώ!

Την ίδια ημέρα οι δράστες χτύπησαν και στον Ορνό σε πολυτελή ενοικιαζόμενη βίλα που διέμενε ο πρώην αστέρας του NBA Αμερικανός λιβανέζικης καταγωγής Ronald Seikaly, από τον οποίο αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 620.000 ευρώ! Μόνο τα 5 ρολόγια που του άρπαξαν οι δράστες κοστίζουν σύμφωνα με πληροφορίες 245.000 ευρώ!

Την περασμένη Τρίτη, στις 19 Ιουλίου, η σπείρα ξαναχτύπησε και πάλι στον Ορνό, στην πολυτελή βίλα που διαμένει ο πρίγκιπας του βασιλικού οίκου των Saud, ο 31χρονος Σαουδάραβας πρίγκιπας Fahad Al Saud. Από τον πρίγκιπα, οι δράστες άρπαξαν 145.000 ευρώ σε μετρητά και διέφυγαν.

Χθες 22 Ιουλίου, ξημερώματα Παρασκευής, σημειώθηκε άλλο ένα “χτύπημα” αυτή την φορά σε πολυτελή βίλα της Μυκόνου όπου διαμένουν έξι Ελβετοί, από τους οποίους οι δράστες άρπαξαν 49.700 ευρώ, 5.500 ελβετικά φράγκα και ένα ρολόι αξίας 40.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόμοιες διαρρήξεις έχουν σημειωθεί και τα προηγούμενα καλοκαίρια στην Μύκονο, καμία τους όμως δεν έφερα τα χαρακτηριστικά αυτών των μεγεθών και αυτής της διάρκειας στη δράση των διαρρηκτών. Πλέον και λόγω των διαστάσεων που παίρνει αυτή η υπόθεση, η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα της σε μία προσπάθεια να εντοπίσει την εξαιρετικά οργανωμένη, όπως όλα δείχνουν, σπείρα.

cyclades24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα