Επίθεση ΜΑΤ σε εργαζόμενους καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους, οι οποίοι είχαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ στο με τη Ρ. Αντωνοπούλου, δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως καταγγέλλεται, «υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές. Οι δύο προσαχθέντες απελευθερώθηκαν τελικά χωρίς κατηγορίες, αλλά με πληγές και μώλωπες. Ένας διαδηλωτής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα μετά την αστυνομική επίθεση. Άλλος ένας διαδηλωτής έχει υποστεί πιο ελαφρά τραύματα».

Σημειώνεται ότι μαζί με τη ΒΙΟΜΕ, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου, εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξυλείας στην Πατρίδα Ημαθίας.

altsantiri

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα