Εξαρθρώθηκε σπείρα μέντιουμ με γραφείο χαρτομαντείας

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενα τα μέντιουμ λειτουργούσαν γραφείο χαρτομαντείας και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αθήνα πέντε γυναίκες ηλικίας 59, 44, 42, 40 και 35 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μία από τις γυναίκες είχε καταφέρει να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένεια της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

Μάλιστα,  ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσας» της θα «πάθαινε κακό» μέχρι την 01-07-2016, απαιτούσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα