Κουκλοθέατρο και παντομίμα για τα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

Μία παράσταση κουκλοθέατρου και παντομίμας, που βασίζεται στο παραμύθι "Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια", θα παρακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τα προσφυγόπουλα που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στα Διαβατά, το πρώην ακίνητο Φέσσα στο Ωραιόκαστρο και το κτίριο της Softex στο Κορδελιό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της, ενώ την παράσταση, που έχει επιρροές από το Μαύρο Θέατρο Πράγας, επιμελήθηκε η Ντόμινη Λυμπέρη από το Κουκλοθέατρο Jinx.

Πρόκειται για μία κωμική, παιδική παράσταση, μία διασκευή του γνωστού παραμυθιού με ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή σε ό,τι αφορά τις κούκλες και τα σκηνικά, έτσι ώστε να το παρακολουθούν ευχάριστα όλες οι ηλικίες.

Επιτραπέζιες κούκλες παίζονται από κουκλοπαίχτες, οι οποίοι δεν είναι κρυμμένοι πίσω από τα σκηνικά αλλά συμμετέχουν διαδραστικά στην εκτέλεση της παράστασης, γεγονός που συμβάλλει στο να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και αγαπητή σε πολύ μικρές ηλικίες.

Στη μουσική επένδυση της παράστασης προτιμήθηκαν γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής.

Οι παραστάσεις θα δίνονται στις 8 το βράδυ και θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, την ερχόμενη Πέμπτη στο Ωραιόκαστρο και την ερχόμενη Παρασκευή στο Κορδελιό.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, γίνεται μια προσπάθεια να ψυχαγωγηθούν τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού, τα παιδιά, που κατά μέσο όρο είναι περίπου το 40% των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Κεντρική Μακεδονία.

"Το κουκλοθέατρο δεν αναγνωρίζει σύνορα και οι κούκλες ξέρουν να μιλάνε στις ψυχές όλων των παιδιών" επεσήμανε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας, Άννα Μυκωνίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα