Αμαλιάδα: Αυτός είναι ο 37χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 10χρονης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 37χρονου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

1. ΑΤΤΙΚΟ – ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΗ Χρήστο του Παναγιώτη και της Αθανασίας, γεννηθέντα το 1979 στην Αμαλιάδα Ηλείας

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία γονιών ότι στις 10 Ιουνίου, ένα κοριτσάκι, ηλικίας 9,5 ετών, έφυγε από τον χώρο όπου βρισκόταν με τη μητέρα του σε κεντρικό σημείο της πόλης για να μεταβεί σε δύο φίλες της σε απόσταση 50 μέτρων.

Ο 37χρονος φαίνεται πως παρακολουθούσε το κοριτσάκι και στην είσοδο μιας πολυκατοικίας τής επιτέθηκε, πιάνοντάς την από το κεφάλι για να τη φιλήσει με το ζόρι. Μετά την πράξη του και ενώ στον χώρο πλησίαζαν άλλα άτομα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία στις 17 Ιουνίου από τους γονείς της μικρής, αλλά στοιχεία δεν υπήρχαν. Η αστυνομία κατάφερε να βρει βιντεοσκοπικό υλικό από κάμερα στην περιοχή, το οποίο που εξετάστηκε προσεκτικά, και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του δράστη.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε… παρελθόν σε συγκεκριμένες υποθέσεις, καθώς είχε κατηγορηθεί για δύο παρόμοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων για τη μία είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 26220-38232 και 26220-24101 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας .

 

patrastimes

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα