Καταιγίδα και χαλάζι στην Αττική

Καταιγίδα ξέσπασε στην Αττική μαζί με χαλάζι αργά το απόγευμα. Η  κακοκαιρία έχει πλήξει και πολλές πόλεις της επαρχίας, όπου εκτός από βροχή έπεσε και χαλάζι, προκαλώντας μάλιστα και ζημιές.

Εκτός έχουν τεθεί πολλοί φωτεινοί σηματοδότες μεταξύ άλλων στην Πέτρου Ράλλη, την Κατεχάκη και την Μεσογείων.

H Πυροσβεστική έχει δεχτεί τις πρώτες 45 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Αττική και ακόμα 20 για αφαίρεση αντικειμένων και πτώσεις κορμών δένδρων.

Από το ξαφνικό μπουρίνι προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Ετσι, η Τροχαία κάνει αυτή την ώρα εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή τη στιγμή 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως από περιοχές των βορείων προαστίων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονταν κυρίως στις περιοχές της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας. Στην περιοχή της Αττικής η πρόγνωση ανέφερε πιθανότητα τοπικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια, αλλά δεν προέβλεπε χαλάζι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα