Δημόσιο: Αλλαγές για τους Δημοτικούς υπαλλήλους. Ποια επιδόματα επανέρχονται

Αλλαγές και τροποποιήσεις στις συνθήκες εργασίες, στις μετακινήσεις αλλά και στις αποδοχές 80.000 δημοτικών υπαλλήλων, φέρνει ένα νέο νομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση.

Αυτό το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας σε χρήμα σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στην πρώτη κατηγορία που θα δικαιούται πλέον επίδομα 150 ευρώ το μήνα ανήκουν: Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εργαζόμενοι σε συνεργία απολύμανσης, απολυμαντές, εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, νοσηλευτές και νοσοκόμοι

Οσοι υπάγονται στην δεύτερη κατηγορία θα λαμβάνουν επίδομα 70 ευρώ. Αυτοί είναι οι παρακάτω ειδικότητες: Ηλεκτροσυγκολητές, εργάτες ψεκασμού, μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροτεχνίτες, βαφείς ,φανοποιοί

Στην τρίτη κατηγορία με 35 ευρώ το μήνα περιλαμβάνονται οι γιατροί και νοσηλευτές,, οι συμβασιούχοι καθαριότητας, οι οδηγοί οχημάτων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις, οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή μετακινηθεί σε ΟΤΑ α και β βαθμού και οι υπάλληλοι που έχουν μετακινηθεί στο πλαίσιο κινητικότητας θα λαμβάνουν την προσωπική διαφορά και ουσιαστικά θα αμείβονται με το ποσό της αρχικής τους θέσης.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα