Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Μαίνεται για τέταρτο 24ωρο η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια με το μεγάλο και σημαντικό μέτωπο να βρίσκεται κοντά στο χωριό Πράσινο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις.

Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1 στο πρωινό της δελτίο, δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά ούτε το χωριό με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει για την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλύτερα τις επόμενες ώρες, όπου στην κατάσβεση της φωτιάς θα συμμετάσχουν ξανά και τα εναέρια μέσα, μιας και το μέτωπο έχει οριοθετηθεί.

Ταυτόχρονα, ο στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι να μην φθάσει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν «πέσει» 140 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 στρατιώτες, 23 ΟΤΑ, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 15 σκαπτικά μηχανήματα, ενώ αναμένονται, όπως προαναφέραμε, σε λίγο οι ρίψεις και από τα εναέρια μέσα.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και να ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που θα αρχίσουν πάλι να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι μαζί με το σκοτάδι κόπασαν και οι άνεμοι και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Συγκλονιστική μαρτυρία του πιλότου του καναντέρ: Είχαμε Άγιο και σωθήκαμε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα