Μάγδα Φύσσα κατά Ρουπακιά: Θα πεθάνεις, αυτή είναι η κατάντια

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου ξεκίνησε μετ’ εμποδίων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όλοι οι παράγοντες της δίκης μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα από την ίδια είσοδο - αν και υπάρχουν δυο- με αποτέλεσμα να προκαλούνται μικροεντάσεις. Ενδεικτική είναι η έκρηξη της μητέρας του Παύλου Φύσσα όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν από τους συνήγορους υπεράσπισης κατηγορουμένου. Μάλιστα, κατάφερε να μπει στην αίθουσα λίγα λεπτά πριν τις 10 π.μ. με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση και να ενημερώνει πως και ο μάρτυρας που αναμένεται να καταθέσει έχει «μπλοκάρει» στην πόρτα εισόδου αλλά και συνήγορος πολιτικής αγωγής να καταγγέλλει ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στο Εφετείο.

Εντός της δικαστικής αίθουσας στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής επικράτησε νέα ένταση όταν οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας»

Κοινό: «Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει»

Μάγδα Φύσσα: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις»

Θείος Π. Φύσσα: «Βδέλυγμα»

Κοινό: «Άντε γ...»

«Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια», φώναζε η μητέρα του Παύλου Φύσσα στον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Η Μάγδα Φύσσα εκτός εαυτού φώναζε ακολουθώντας τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, ο οποίος φυγαδεύτηκε τρέχοντας στα κρατητήρια. Συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους στη δικαστική αίθουσα.

Η μεγάλη δικαστική αίθουσα είναι σχεδόν γεμάτη, ωστόσο ο κλιματισμός δεν λειτουργεί ενώ δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους δημοσιογράφους οι οποίοι, με εντολή της αστυνομίας, κάθισαν στα τελευταία καθίσματα. Επιπλέον, δεν υπήρξε πρόβλεψη για να λειτουργήσει wifi, ενώ έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους τα μικρόφωνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα