Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - Διπλό μέτωπο. Κατέπεσε καναντέρ

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να εξαπλώνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ έξω από τη Στεφάνη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Σύμμαχοι στις Πυροσβεστικές δυνάμεις στέκονται ο Στρατός και η Περιφέρεια που με βαρέα σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν εγκαίρως να ανοίξουν ζώνες πυρασφάλειας και Δυτικά και Ανατολικά.

Κόλαση φωτιάς στα Δερβενοχώρια.Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη  ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το lamiastar, η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά πέρασε πλέον και στην Αττική και κατευθύνεται προς το χωριό Οινόη.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Πάρνηθα.

Οι άνεμοι πνέουν 7 μποφόρ στην περιοχή προβληματίζουν περαιτέρω την πυροσβεστική που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορισει μέχρι το βράδυ τη φωτιά.

Η φωτιά πλησίασε εργοστάσιο και στην κυριολεξία χαίδεψαν οι φλόγες την στέγη

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη και μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βουνό σε διάσπαρτα μέτωπα.

Οι φλόγες καίνε αυτή την ώρα πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, στο ύψος του ΤΙΤΑΝ, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και μια φάρμα με περίπου 2.000 ζώα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής πάνω από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη και μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος που έχει και τον συντονισμό, δυνάμεις της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, ο δήμαρχος Τανάγρας βασίλης Περγάλιας, ο Περιφερειάρχης Στερας Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή παπαθωμά και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικης αυτοδιοίκησης και ομάδες εθελοντών που βοηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ανησυχίες και για τις  αποθήκες ΠΥΡΚΑΛ.

Πτώση καναντέρ

Το πρωί, στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα