Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Τρίπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο δήμος Τρίπολης, μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία.

Εκτός από την πόλη της Τρίπολης, μεγάλες ζημιές υπέστησαν και χωριά των δημοτικών ενοτήτων Τεγέας και Κορυθίου. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανθυρέας, Ηλίας Μαχαίρας, κάνει λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία και για εκτεταμένες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και καλλιέργειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαγούλας, Χρήστος Μπάκος, χαρακτηρίζει την καταστροφή ολική, καθώς «σε λίγο χρονικό διάστημα έπεσε πολύ νερό». Στην περιοχή της Μαγούλας χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια σε δύο ηλικιωμένα άτομα, ενώ το υπερβολικό νερό παρέσυρε οχήματα και έπληξε τις καλλιέργειες.

«Είναι ευτύχημα που είχαμε καθαρίσει το ποτάμι» σημειώνει ο κ. Μπάκος για να συμπληρώσει πως, «αν δεν το είχαμε κάνει, τα προβλήματα θα ήταν πολύ περισσότερα».

Να σημειωθεί πως λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού και για προληπτικούς λόγους διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίπολη - Άστρος, στο ύψος του γεφυριού της Μαγούλας. Κλειστό είναι σήμερα και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης υπογραμμίζει ότι, «περάσαμε ένα πολύ δύσκολο Σαββατόβραδο καθώς σε λιγότερο από 5 ώρες το νερό είχε φτάσει τα 191 χιλιοστά» και εκφράζει φόβους για πιθανή κατάρρευση του ορυχείου της Μπαρμπουτσάνας στην Θωκνία.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Σωτήρης Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι η Τρίπολη «έζησε εφιαλτική νύχτα». Οι συσκέψεις είναι συνεχείς για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων και στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης, ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε εγρήγορση, έχοντας συγκροτήσει επιτροπές για τη διενέργεια ελέγχων.

Αύριο, Δευτέρα, θα βρίσκεται στην Τρίπολη και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κατόπιν επικοινωνίας με το δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα