Φωτιά τώρα! Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια

Σε συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου (25/06) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Λίγο μετά τις 22.30 του Σαββάτου μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις επιχειρούν και 6 αεροσκάφη.

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε πως αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά τόσο μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Την πρώτη φορά, από το ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας.

«Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε η Κύρα Αδάμ, τονίζοντας πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα