Ειχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ ο δράστης του φονικού στην Αγία Νάπα

Σε αστυνομική καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Κερατσίνι, το 2013, είχε συμμετάσχει ο 48χρονος Aleks Burelli, καταζητούμενος για το αιματοκύλισμα στην Αγία Νάπα Κύπρου.

Ο Burelli, ως θύτης ή θύμα υπόθεσης απάτης με αγορά χρυσών λιρών, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς σε δρόμους του Κερατσινίου και δεν σταμάτησε σε σήμα τους για έλεγχο. Ακολούθησε φρενήρη καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 48χρονος φαίνεται να πυροβόλησε, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη μαζί με έναν Έλληνα, όταν το όχημα ανατράπηκε εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει. Προφυλακίστηκε για 12 μήνες. Αρχικά η κατηγορία σε βάρος του ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, σε βαθμό κακουργήματος ωστόσο αργότερα η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα για άσκοπους πυροβολισμούς. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Το 2006 είχε συλληφθεί για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης. Έμεινε έγκλειστος για τρία χρόνια έως ότου αποφυλακίστηκε το 2009. Ο καταζητούμενος φαίνεται να είχε μεγαλώσει στη χώρα μας και φοιτούσε στο 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Οι κυπριακές αρχές δημοσιοποίησαν την φωτογραφία του με σκοπό την παροχή πληροφοριών για την διευκόλυνση των ανακρίσεων, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος δράστης που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία, είχε περάσει στην Κύπρο, από τα κατεχόμενα πριν από έναν μήνα περίπου, μαζί με τον 48χρονο Aleks BURRELI. Αυτό και μόνο το γεγονός τον κατέστησε από την πρώτη στιγμή ύποπτο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 48χρονος ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν προσεγγίσει οι δράστες στην Αγία Νάπα, και βρέθηκε καμένο μετά την επίθεση. Εικάζουν πως αυτός απομάκρυνε από το σημείο των δολοφονιών έναν ακόμη συνεργό που είχε τραυματιστεί από την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Για τις αναζητήσεις του Aleks BURRELI έχουν ενημερωθεί και οι ελληνικές αρχές για την περίπτωση που ο καταζητούμενος καταφέρει να φθάσει στη χώρα μας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν συγγενικά του πρόσωπα που βρίσκονται στο Κερατσίνι, προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τις διασυνδέσεις και επαφές του 48χρονου, όπως και για το που μπορεί να βρίσκεται.

Την ίδια ώρα οι κυπριακές αρχές φοβούνται την δολοφονική «απόσυρση» του 48χρονου καταζητούμενου Aleks Burelli, από τους «εντολείς» της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου Φάνου Καλοψιδιώτη και του αιματοκυλίσματος στην Αγία Νάπα, και έχουν εκδώσει έντονες αναζητήσεις για τον σύντομο εντοπισμό του. Γι αυτό το λόγο έχουν ενημερώσει Interpol και Europol, όπως και τις ελληνικές αρχές για την περίπτωση που έρθει στην Ελλάδα, όπως είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο καταζητούμενος είχε μπει στη Κύπρο στις 8 Μαΐου μαζί με τον συνεργό του Vogli Jani, 41 ετών, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Συγκεκριμένα οι δυο τους, στις 7 Μαΐου είχαν ταξιδέψει από τα Τίρανα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι Κυπριακές αρχές αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο Vogli Jani έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έτρωγαν μαζί με τον Φάνο Καλοψιδιώτη ή τον σκότωσε ο συνεργός του.

Από την ημέρα που μπήκαν στην Κύπρο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήρθαν σε επαφή με «εκπροσώπους» των ηθικών αυτουργών ή ακόμη και με τους ίδιους προκειμένου να λάβουν στοιχεία για τις κινήσεις του στόχου, που δεν ήταν άλλος από τον 51χρονο επιχειρηματία. Σημειολογική φαίνεται να είναι και η επιλογή της ίδιας ημερομηνίας, 23 Ιουνίου, όπως και πριν τέσσερα χρόνια, με τους αστυνομικούς να αναζητούν πιθανούς συμβολισμούς πίσω από αυτή.

Οι Κύπριοι αξιωματικοί, από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, έχουν την εικόνα του νεκρού δράστη, ενός ακόμη που φεύγει κουτσαίνοντας, ενός τρίτου που βρίσκεται στο αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν αργότερα, ενώ έχουν εικόνα από έναν τέταρτο ύποπτο, που φαίνεται να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ανησυχούν πως μπορεί ο 48χρονος να έχει βρει καταφύγιο στα κατεχόμενα, με το ενδεχόμενο δολοφονίας του να είναι ανοικτό. Γι αυτό το λόγο έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης το οποίο θα γίνει διεθνές, για την περίπτωση που διαφύγει από την Κύπρο, να συλληφθεί και να εκδοθεί.



thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα