Καταγγελία μετά από σοβαρό τραυματισμό παιδιών σε παιδική χαρά

Παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά σε παιδική χαρά του δήμου Θεσσαλονίκης

Για αμέλεια, αδιαφορία και απουσία από το δράμα δύο παιδιών που τραυματιίστηκαν σοβαρά κάνοντας τσουλήθρα σε παιδική χαρά του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλει τους υπεύθυνους αναγνώστρια του Seleo.

Τα παιδιά τραυματίστηκαν κάνοντας τσούληθρα και λίγο έλειψε να ακρωτηριαστούν:

''Δύο μικροί μας συμπολίτες το Σάββατο 19/3/2016, 6 και 7 ετών, με διαφορά δύο ωρών, τραυματίστηκαν στο χέρι τους πολύ σοβαρά, στο κέντρο της πόλης μας, σε παιδική χαρά δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς. Τα δύο παιδιά ανέβηκαν αμέριμνα να παίξουν στην τσουλήθρα, της οποίας τα κομμάτια της λαμαρίνας είχαν αποκολληθεί, με αποτέλεσμα  τα δύο παιδιά να κόψουν πολύ άσχημα τα δάκτυλα των χεριών τους, σε σημείο που από καθαρή τύχη δεν ακρωτηριάστηκαν.

Το σκηνικό που διαδραματίστηκε και οι εικόνες τη στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα σκληρές, διότι στη συγκεκριμένη παιδική χαρά - ήταν Σάββατο απόγευμα - έπαιζαν πολλά παιδάκια (με τους γονείς- συνοδούς τους) που έγιναν άθελα τους μάρτυρες του εν λόγω σκληρού σκηνικού.

Ευτυχώς για τα παιδιά-θύματα, γνωστοί και άγνωστοι γονείς - συνοδοί ειδοποίησαν την αστυνομία, βοήθησαν στην παροχή πρώτων βοηθειών, όπως-όπως, καθώς και στη μεταφορά των παιδιών σε νοσοκομεία. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία άσκησε αυτεπαγγέλτως διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Τα δύο παιδιά χρειάστηκε να υποβληθούν σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, να νοσηλευτούν, αλλά και να ακολουθήσουν ιδιαίτερη μετεγχειρητική φροντίδα καθόσον, έχουν μείνει κινητικά προβλήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω φροντίδας, χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με  φυσιοθεραπεία και μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσει και δεύτερη εγχείρηση και για τα δύο παιδιά.  Μάλιστα το ένα παιδί, το οποίο έχει τραυματιστεί στο δεξί χέρι, θα κάνει πολλούς μήνες για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το χέρι του για να γράψει στο σχολείο, (σε μια ηλικία που ακόμη μαθαίνει να γράφει).

Η περίοδος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τις οικογένειές τους, γονείς και αδέρφια, για τους οποίους όλη η ιστορία αποτελεί μια  δοκιμασία σε πολλά επίπεδα, δεδομένου ότι όχι μόνο η έκβαση της ιατρικής κατάστασης των άκρων των παιδιών δεν είναι σίγουρη, αλλά και η ψυχολογική κατάσταση και των άλλων μελών της οικογενείας είναι σε κλονισμό (ήταν παρόντα στο σκηνικό τα αδερφάκια τους).

Σήμερα, δύο μήνες μετά το ατύχημα, το ένα παιδί του οποίου την κατάσταση παρακολουθώ από κοντά, επισκέπτεται σε τακτική βάση φυσιοθεραπευτή, ακολουθεί καθημερινή κινησιοθεραπεία στο σπίτι καθώς και θερμά λουτρά και μαλάξεις στο χέρι. Φυσικά το παιδί έχει σταματήσει να αθλείται με ό,τι επακόλουθα αυτό μπορεί να έχει. Περιττό να προσθέσω ότι όλη η ευρύτερη οικογένεια έχει κινητοποιηθεί ώστε να γίνονται οι καθημερινές αυτές φροντίδες και οι απαραίτητες ιατρικές επισκέψεις σε πλαστικό χειρουργό, σε ορθοπεδικό, και φυσίατρο.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τηρεί σιγήν ιχθύος, παρόλο που έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμές διαδικασίες από τους γονείς. Ο παντελώς απών και ανεύθυνος Δήμος Θεσσαλονίκης, που με πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων του έχει μετατρέψει την χαρά των μικρών συμπολιτών του σε εφιάλτη, προέβη με καθυστέρηση σε πολύ πρόχειρη και ατελή συγκόλληση των μεταλλικών ανοιγμάτων που καθιστά επικίνδυνη τη χρήση του συγκεκριμένου παιχνιδιού και είναι πιθανό να έχουμε καινούρια ανυποψίαστα θύματα και τώρα και στο μέλλον. Αν η ευαισθησία του Δήμου  εξαντλείται στον καλλωπισμό κεντρικών δρόμων και  απουσιάζει σε θέματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας μικρών παιδιών, προτείνω επανεξέταση των  προτεραιοτήτων του με πιο ανθρωποκεντρικά κριτήρια.''

seleo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα