Συντετριμμένος ο επιχειρηματίας της φονικής βάφτισης! Οργισμένος πατέρας 8χρονου

Στην κακιά στιγμή αποδίδει την ομαδική δηλητηρίαση, από την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ κινδύνευσαν άλλοι τουλάχιστον 38, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού στο οποίο έγινε το "γλέντι" της μοιραίας βάπτισης, στην παραλία Διστόμου.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ, ζητά συγνώμη και εκφράζει τη λύπη του για όσα έγιναν. Λέει ακόμα ότι περιμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων έτσι ώστε και ο ίδιος να διαπιστώσει απο τι προκλήθηκε η ομαδική δηλητηρίαση.

"Για αυτό που έγινε ζητώ συγνώμη. Και δεν ξέρω ποιος φταίει. Δε μπορώ να καταλάβω δηλαδή από τι προήλθε."
Επιμένει ότι τα φαγητά για το τραπέζι της βάφτισης μαγειρεύτηκαν την ίδια μέρα

"Εγώ έχω κάνει εκδηλώσεις και 400 και 500 άτομα. Είμαι 40 χρόνια επαγγελματίας. Κάνω δεξιώσεις και δουλεύω κατά τον ίδιο τρόπο για την παρασκευή των φαγητών. Σε αυτή την εκδήλωση ήταν 140 άτομα, μικρός ο αριθμός για μένα. Παρασκευάστηκαν την ίδια ημέρα..."

Μάλιστα, ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση να είναι κάποιο από τα φαγητά που έφερε η οικογένεια για το τραπέζι.

"Στην εκδήλωση έφεραν οι καλεσμένοι και τα κρέατα, φέρανε τα γλυκά. Και κάποιες σοκολάτες. Γι' αυτό δε μπορώ να βρω από τι αιτία προκλήθηκε". Προσθέτει, ότι ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ξανά στο μαγαζί του, στο οποίο γίνονται συχνά έλεγχοι κατά τον ίδιο ενώ όπως λέει, τα υλικά για το τραπέζι τα πήρε από τους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Ο 8χρονος γιος του είναι ένα από τα θύματα της ομαδικής δηλητηρίασης στο μαγαζί της Βοιωτίας. Μάλιστα, το παιδί του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σαλμονέλα, επειδή έφαγε στο συγκεκριμένο μαγαζί την επόμενη μέρα της βάφτισης. Αφού ήδη δηλαδή είχαν πάθει δηλητηρίαση οι καλεσμένοι! Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το μαγαζί λειτουργούσε σα να μην είχε συμβεί τίποτα, με αποτέλεσμα να φάει εκεί ο 8χρονος γιος του και να κινδυνεύσει η ζωή του.

Την ίδια ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν που κρυβόταν το φονικό μικρόβιο της σαλμονέλας, που σκότωσε έναν άνθρωπο και έστειλε άλλους 45 στα νοσοκομεία, ένας πατέρας περιγράφει στο LamiaReport, τις δραματικές στιγμές που έζησε, αφού είχε την ατυχία να φάει Σάββατο και Κυριακή στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η βάπτιση.

Πως είναι δυνατόν αφού γνώριζαν από το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, να λειτουργεί και την επόμενη ημέρα το μαγαζί αναρωτιέται, κάνοντας λόγο για ολιγωρία των αρχών. "Άκουσα μέσα στο φαρμακείο για τη σαλμονέλα και μου κόπηκαν τα πόδια. Έτρεξα στο Κ.Υ. Διστόμου και από εκεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, για να καταλήξω μέσα σε ένα πανικό στην Αθήνα με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο να ψήνεται στον πυρετό, με εμέτους και διάρροια ...", λέει ο πατέρας του 8χρονου.

Το παιδί και τις δυο ήμερες, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, έφαγε μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυράκι, όπως είπε ο πατέρας.
Το "ευχαριστώ" της συζύγου του Λαμιώτη οδοντιάτρου που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τη φονική σαλμονέλα

Ο άτυχος οδοντίατρος ήταν καλεσμένος μαζί με τη σύζυγό του στο τραπέζι της βάπτισης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην παραλία Διστόμου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας, αλλά κάνεις δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Τελικά το απόγευμα της Κυριακής κατέληξε στο νοσοκομείο της Λαμίας, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.

"Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας, στα Επείγοντα, στην Παθολογική και φυσικά στη ΜΕΘ. Η άμεση και σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις κρίσιμες στιγμές, που περάσαμε με την υγεία του συζύγου μου. Ευτυχώς τώρα έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο και το χρωστάμε στο νοσοκομείο Λαμίας και τους γιατρούς του...", είπε στο LamiaReport.

Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην περιοχή - Πήραν δείγμα ακόμα και από το νερό

Την ίδια ώρα, την τροφή που προκάλεσε τη μαζική δηλητηρίαση, αναζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βοιωτίας και κλιμάκια του ΕΦΕΤ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το περιστατικό πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις μετά το θάνατο κατά τη διακομιδή 55χρονου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ο οποίος ήταν καλεσμένος στο γλέντι της βάπτισης και τη σοβαρή κατάσταση της υγείας άλλων συνδαιτυμόνων της κοινωνικής εκδήλωσης που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.
Ακόμα νοσηλεύονται 12 ενήλικες και τρία παιδιά που βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiastar.gr άλλα πέντε περιστατικά προέκυψαν μόλις σήμερα και διακομίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λιβαδειάς με τα ίδια συμπτώματα και τα οποία μάλιστα περιέργως συνδέονται με την ίδια βάφτιση.

Οι γιατροί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πάρουν δείγματα και από το νερό, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η τροφική δηλητηρίαση να οφείλεται και στο νερό.

Πηγή; LamiaReport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα