Βιολογία, Πανελλαδικές 2016: Θέματα, εκτιμήσεις. Βάσεις 2016

Με το μάθημα της Βιολογίας πέφτει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα, με την εξέταση σε μαθήματα κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Πληροφορικής και Υπηρεσιών και στη Χημεία-Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου και οι βάσεις εισαγωγής το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 

Το madata.gr για άλλη μια χρονιά στο πλευρό των μαθητών, θα  ανακοινώσει άμεσα και έγκυρα τα θέματα και τις απαντήσεις.

Για τα θέματα Βιολογίας Νέου Συστήματος (Ημερήσια ΓΕΛ) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Βιολογίας Νέου Συστήματος (Εσπερινά ΓΕΛ) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Αρχών Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Χημείας - Βιοχημείας (ΗΜΕΡΗΣΙΑ) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Χημείας - Βιοχημείας (ΕΣΠΕΡΙΝΑ) πατήστε εδώ.

Δείτε εδω τις Απαντήσεις στην Βιολογία

Απαντήσεις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Απαντήσεις Χημεία - Βιοχημεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πάνω κάτω έρχονται στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το νέο σύστημα εξετάσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι βάσεις πρόκειται να κινηθούν σε 3 ταχύτητες ανάλογα με τις σχολές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι Παιδαγωγικές Σχολές αλλά και κάποια οικονομικά τμήματα -ειδικότερα των περιφερειακών Ιδρυμάτων- είναι πολύ πιθανό να δουν αισθητή μείωση των βάσεων εξαιτίας της απομόνωσής τους σε ξεχωριστά πεδία.

Στις υψηλόβαθμες σχολές αναμένεται να δοθεί «σκληρή μάχη» για μία θέση. Πιο συγκεκριμένα, σχολές όπως η Νομική, η Ιατρική και οι Πολυτεχνικές Σχολές, θα παραμείνουν αλώβητες από το νέο σύστημα και σε συνδυασμό με τα εύκολα θέματα που έπεσαν φέτος αναμένεται η ανάλογη άνοδος στα μόρια εισαγωγής.

Οι χαμηλόβαθμες σχολές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα καθώς τα βατά θέματα επέτρεψαν σε έναν μεγάλο αριθμόυποψηφίων να κινηθούν σε βαθμολογίες κοντά στη βάση.

Οι βάσεις για τις λεγόμενες μεσαίες σχολές, όμως, παραμένουν αίνιγμα, καθώς ενώ στη Θεωρητική αναλυτές κάνουν λόγο για άνοδο, σε σχολές θετικών αντικειμένων πολλοί περιμένουν περαιτέρω πτώση.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, φέτος, για πρώτη χρονιά, η τεράστια δεξαμενή υποψηφίων θεωρητικής κατεύθυνσης προς τις Οικονομικές Σχολές «σφραγίστηκε». Ο αποκλεισμός από τις Οικονομικές Σχολές ήταν πλήγμα τόσο για τους υποψήφιους των Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθώς και των Παιδαγωγικών.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον για τις Παιδαγωγικές Σχολές, στο οποίο παρατηρείται μείωση τα τελευταία χρόνια λόγω του παγώματος των προσλήψεων, φέτος δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα, αφού λίγοι τόλμησαν να εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, για να ανοίξουν τα Παιδαγωγικά.

Στις Οικονομικές Σχολές πολλοί αναλυτές κρίνουν ότι το μεγάλο μέρος των υποψηφίων που συγκεντρώθηκε σε αυτό το πεδίο δεν θα πετύχει υψηλές βαθμολογίες, τραβώντας τις βάσεις προς τα κάτω.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα