Λαμία: Τον έχουν για 27 μέρες άταφο! Απίστευτη γραφειοκρατία

Για ένα μήνα παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου Λαμίας, ένας 45χρονος Ινδός. Ο άνδρας στις 3 Μαΐου κάηκε ζωντανός μέσα σε ένα σπίτι - αποθήκη που διέμενε προσωρινά στο Λευκοχώρι Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο 45χρονος μεταφέρθηκε στη Λαμία αλλά επειδή η Ιατροδικαστής κ. Ακριβούση είχε άδεια και δεν μπορούσε να γίνει εκεί η νεκροψία - νεκροτομή, τον έστειλαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά. Εκεί όμως δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τη σορό με την αιτιολογία ότι, αφού υπάρχει ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λαμία, θα πρέπει να γίνει εκεί η νεκροψία - νεκροτομή.

Η σορός επέστρεψε αυθημερόν στη Λαμία και τοποθετήθηκε στο ψυγείο, όπου παραμένει για σχεδόν ένα μήνα χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς. Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολία Ακριβούση, όταν επέστρεψε από την άδειά της, δεν έκανε την νεκροψία του 45χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτιολογία ήταν ότι, αφού τότε είχε άδεια έπρεπε να είχε γίνει σε άλλη Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Πίσω από όλες αυτές τις δικαιολογίες, λέγεται ότι κρύβεται "χρόνια κόντρα" μεταξύ ιατροδικαστών, που όμως την "πληρώνουν" οι νεκροί και οι συγγενείς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Σύμφωνα με το LamiaReport, πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Την περασμένη Τετάρτη το πρωί πέθανε ένας 57χρονος Γάλλος τουρίστας, πιθανότατα από παθολογικά αίτια, σε ξενοδοχείο της Ερατεινής στη Φωκίδα. Ενώ η σορός του Γάλλου μεταφέρθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λαμίας, η νεκροψία - νεκροτομή δεν έγινε την Παρασκευή, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, με ενημέρωση ότι θα γινόταν τη Δευτέρα.

Τι να απαντήσει κανείς στη σύντροφο του Γάλλου τουρίστα, που μέσα στο πόνο της, είχε να αντιμετωπίσει και τη γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Επίσης μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία της οικογένειας του άτυχου 16χρονου ποδηλάτη του Παναθηναϊκού, Σπύρου Ντόκου, που πρόσφατα έχασε τη ζωή του στην Άμφισσα. Η σορός του έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή και μεταφέρθηκε στο Ρίο της Πάτρας για να εξεταστεί από την εκεί Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Τότε η ιατροδικαστής της Λαμίας Αποστολία Ακριβούση το έκανε μεγάλο θέμα και ζήτησε η σορός να πάει στη Λαμία, αφού σύμφωνα με το νόμο τα περιστατικά από τους νομούς της Στερεάς θα πρέπει να έρχονται στη Λαμία. Έτσι η οικογένεια του 16χρονου την ώρα που κήδευε το παιδί της, είχε να αντιμετωπίσει και αυτή την ταλαιπωρία...

LamiaReport

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα