Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας...

Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, ότι "θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας".

Μιλώντας στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι "οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης" .

Ο Σμηναγός Ηλιάκης σκοτώθηκε σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά στις 23 Μαΐου το 2006 και το αεροσκάφος του κατέπεσε έξω από την Κάρπαθο.

"Εμείς δεν ζητάμε αποζημίωση"

Ο μεγαλύτερος αδελφός του σμηναγού Ηλιάκη απευθύνθηκε στον πρόεδρο Ερντογάν και του είπε ότι «οι τραμπουκισμοί και η υποκρισία όχι μόνο δεν πτοούν του Έλληνες αλλά τους ενώνουν».

"Ζητήσατε αποζημίωση για τον θάνατο του δικού σας Τούρκου πιλότου και πάντα ζητάτε χρήματα για δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς δεν ζητήσαμε αποζημίωση, διότι η αξία του Ηλιάκη είναι ανεκτίμητη", είπε συγκινημένος ο αδελφός του Ηλιάκη μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στο ακριτικό νησί.

"Μην προκαλείτε, μην παίζετε με τη φωτιά, διότι η φωτιά θα γίνει ανεξέλεγκτη για εσάς εάν την ανάψετε", κατέληξε και καταχειροκροτήθηκε.

euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα