Στο κόκκινο ο υδράργυρος με σκόνη από Αφρική!

Στο κόκκινο θα βρεθεί σήμερα ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Τετάρτη! Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει σήμερα έως και 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 βαθμούς. Η ζέστη, πάντως, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και ιδίως χθες ο καιρός έκανε τη χάρη όσων... ανυπομονούν για το καλοκαιράκι! Οι παραλίες ολόκληρης της χώρας γέμισαν με κόσμο, δύο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει η άνοιξη.

Το πρώτο μπάνιο

Ο καυτός ήλιος οδήγησε χιλιάδες Ελληνες, από την Κρήτη έως τη Χαλκιδική, στο πρώτο μπάνιο της σεζόν και ακόμη και οι παροδικές πρωινές νεφώσεις σε περιοχές της Αττικής δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν τους Αθηναίους από τη μαζική κάθοδο στην παραλιακή και στις άλλες κοντινές ακτές. Αντίστοιχες εικόνες, με λουομένους να βουτούν στη αρχή διστακτικά και στη συνέχεια με μεγαλύτερη... αυτοπεποίθηση, καταγράφηκαν και στα ακόμη δροσερά νερά της δημοφιλούς παραλίας της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.

Σήμερα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας κατά τόπους στην κεντρική και τη νότια χώρα ακόμη και τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού αύριο και μεθαύριο, με τη διαφορά ότι οι νοτιάδες θα στραφούν σε βόρειους ανέμους έντασης έως 5 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Πέμπτη, ενώ αναμένονται και μπόρες στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα