Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και εκτιμήσεις

Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Κάλυπταν όλο το φάσμα της νέας ύλης και δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης, σχολιάζει ο ΟΙΕΛΕ για τα ζητούμενα στη Χημεία Κατεύθυνσης για αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, παλαιού και νέου συστήματος ταυτόχρονα.

"Τα φετινά θέματα των Λατινικών, εξετάζουν αποσπάσματα των κειμένων 20, 25 και 29. Τα ερωτήματα Β1 και Β2 που αναφέρονται στο ονοματικό και ρηματικό μέρος της γραμματικής καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην επίλυσή τους", αναφέρουν οι φιλόλογοι του φροντιστηρίου "Στόχος" Κουφού, Καλολιμνιώτη, Λαγουδάκος και Τσαπράλη.

Και συνεχίζουν: "Σε ό,τι αφορά τις συντακτικές παρατηρήσεις χαρακτηριστικό τους είναι αφενός το πλήθος τους, καθώς είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αφετέρου η ποικιλομορφία των ζητουμένων τους. Πιο συγκεκριμένα απαιτητικά κρίνονται τα υποερωτήματα Γ1δ, Γ2γ στο οποίο περιλαμβάνεται η θεωρία της αφαιρετικής απόλυτης μετοχής «audita». Καταληκτικά, τα θέματα απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν κατανοήσει και αφομοιώσει τη θεωρία της γραμματικής και του συντακτικού".

 

 

 

Δείτε εδώ τα θέματα

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα