Δεν υπήρχαν ράμματα στο χέρι του άτυχου Γιακουμακη

Λήξη συναγερμού σήμανε ο ιατροδικαστής σχετικά με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα και, σύμφωνα με τους αποστολείς, αποκαλύπτουν σημάδι από ράμματα στο δεξί χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Οπως εξήγησε, η τομή είναι αποτέλεσμα της σαπωνοποίησης του δέρματος, λόγω της πολυήμερης παραμονής του πτώματος μέσα στο νερό. Η νέα αναστάτωση που προκλήθηκε γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων τον Μάρτιο του 2015 ανάγκασε τον δικηγόρο της οικογένειας Δημήτρη Μπούκα να έρθει σε άμεση επαφή με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες δεν προέρχονται από τον φάκελό του και ότι δεν υφίσταται θέμα ραμμάτων στο χέρι του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Οπτικό φαινόμενο

«Ο κ. Βουγιουκλάκης ξεκαθάρισε ότι, επειδή το πτώμα έμεινε πολύ καιρό μέσα στο νερό, έγινε σαπωνοποίηση του δέρματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν σχάσεις, δηλαδή σκισίματα, που δημιουργήθηκαν από την υγρασία. Δεν ήταν, λοιπόν, φρέσκα ράμματα. Πρόκειται για οπτικό φαινόμενο και όχι πραγματικό» είπε στην «Espresso» ο κ. Μπούκας.

Ο ίδιος μίλησε με την οικογένεια μόλις έγινε γνωστό ότι στις εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη και της Ζήνας Κουτσελίνη εστάλησαν φάκελοι με αποστολέα την αυτοαποκαλούμενη «ομάδα εθελοντών», οι οποίοι περιείχαν από δύο φωτογραφίες και ένα ιδιόχειρο σημείωμα: «Η οικογένεια είχε άμεση ενημέρωση για το πώς βρέθηκε ο Βαγγέλης εκείνη τη μέρα, από συγγενικό πρόσωπο που βρισκόταν εκεί. Οπότε γνώριζε και γι' αυτές τις σχισμές στο δεξί χέρι του. Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες δεν είναι του ιατροδικαστή. Προφανώς, τις τράβηξε κάποιο άτομο που ήταν παρόν στην διαδικασία της αυτοψίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα