Από λάθος, έγιναν εκατομμυριούχοι για ... λίγο!

Εκατομμυριούχος για… λίγες ώρες έγιναν δύο αγρότες, ένας στο Ηράκλειο κι ένας στα Φάρσαλα εξαιτίας ενός λογιστικού λάθους!

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκη ο οποίος σήμερα το πρωί πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη ενός μικρού χρηματικού ποσού και είδε πιστοποιημένα στον λογαριασμό του πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χιλετζάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έμεινε εμβρόντητος αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και μπήκε στην τράπεζα για να αναφέρει το συμβάν.

Τελικά όπως προέκυψε το ποσό αυτό προήλθε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ήταν ένα λογιστικό λάθος το οποίο άμεσα διορθώθηκε.

Στα Φάρσαλα: Αγρότης… δισεκατομμυριούχος από σφάλμα της τράπεζας

Την ίδια ώρα ένα ακόμα λογιστικό λάθος τράπεζας έκανε έναν αγρότη στα Φάρσαλα… δισεκατομμυριούχο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο 32χρονος αγρότης βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό τους δισεκατομμύρια, καθώς πιστώθηκαν σε αυτόν, κατά λάθος, ούτε λίγο ούτε πολύ οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι αγρότες, όλο το χρόνο. Το πόσο πάνω από δύο δισ. και πιο συγκεκριμένα 2.015.718.268,59 και πιστώθηκε στο λογαριασμό του 32χρονου για «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».

Ο 32χρονος αγρότης δεν αντελήφθη άμεσα τις δύο μεταφορές καθώς δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του, καθώς δεν περίμενε να λάβει άμεση ενίσχυση, και ενημερώθηκε για το γεγονός το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από την τράπεζα προκειμένου να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος το οποίο διορθώθηκε αυτόματα. Δηλαδή πριν προλάβει να νιώσει έστω και για λίγο… δισεκατομμυριούχος, αφού δεν είχε γνώση του γεγονότος.

Πάντως, καλού-κακού ο 32χρονος αγρότης έχει ζητήσει από την τράπεζα, έγγραφη ενημέρωση-αιτιολόγηση για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα