Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση της Ειδομένης

Πάνω από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί σήμερα, δεύτερη μέρα της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της Ειδομένης, από τον εκεί καταυλισμό προς οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, μέχρι να αδειάσει τελείως ο άτυπος καταυλισμός.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί σήμερα μετακινήθηκαν 1006 πρόσφυγες και μετανάστες με 20 λεωφορεία, τα περισσότερα εκ των οποίων κατευθύνθηκαν σε κέντρα που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης: τις αποθήκες «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο, το παλιό εργοστάσιο της «Σόφτεξ» στο Κορδελιό και τις αποθήκες «Φράκαπορ» στη Σίνδο. Μεμονωμένα λεωφορεία αναχώρησαν με προορισμό το Κουτσόχερο Λάρισας και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Συνολικά -κατά τις δύο πρώτες μέρες - έχουν απομακρυνθεί από την Ειδομένη περισσότεροι από 3000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ήδη το πρώτο 24ωρο ο αριθμός τους ανήλθε σε 2031 και στην συντριπτική τους πλειονότητα μεταφέρθηκαν σε δομές του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, η διαδικασία κύλησε απολύτως ομαλά, δίχως αντιδράσεις. Οι σκηνές στα πέριξ της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν απομακρυνθεί και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες μέρες η γραμμή θα επαναλειτουργήσει, αφού, βέβαια, πραγματοποιηθεί η απαραίτητη επιθεώρηση.

Την ίδια ώρα πάντως, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες φαίνεται ότι επέλεξαν τις προηγούμενες ώρες να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την Ειδομένη, όπως επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο αριθμός όσων προσφύγων παραμένουν αυτή τη στιγμή στον πρόχειρο καταυλισμό, υπολογίζεται ότι είναι αρκετά μικρότερος, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι η επίσημη καταγραφή πριν απ’ την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης, έκανε λόγο για περίπου 8.500 εγκλωβισμένους αλλοδαπούς στην Ειδομένη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα