Πεντέλη: Τρεις κλήσεις από κινητό-φάντασμα προς τον 20χρονο

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, αν βρουν τη συσκευή, θα ανοίξει ο δρόμος για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 20χρονου

Τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από και προς το κινητό τηλέφωνο του 20χρονου Θοδωρή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση σε ερημική τοποθεσία της Πεντέλης, εξετάζουν μια προς μια οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ελπίζοντας να ανακαλύψουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί δίνει τα πρώτα σημαντικά στοιχεία και, συγκεκριμένα, τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο άτυχος φοιτητής σε βάθος χρόνου τριών ημερών πριν από τον φόνο του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην εξιχνίαση θα τους οδηγήσουν οι κλήσεις οι οποίες έγιναν λίγες ώρες πριν από την ανθρωποκτονία στην περιοχή Αγιος Πέτρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον κατάλογο που έχουν στα χέρια τους έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις κλήσεις που είχαν γίνει από άτομο το οποίο δεν είναι καταχωρημένο στις επαφές τις οποίες είχε αποθηκεύσει στο κινητό του ο 20χρονος.

Από «δεύτερο χέρι»

Ωστόσο, φέρεται ότι έχουν γίνει από κινητό-φάντασμα, δηλαδή συσκευή που έχει αγοραστεί «δεύτερο χέρι», και τα στοιχεία του αγοραστή δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι η συσκευή δεν έχει βρεθεί ακόμη και οι αστυνομικοί την αναζητούν. Από τις κλήσεις που έκαναν οι συγγενείς του όταν τον αναζητούσαν και στη συνέχεια οι άνδρες της Ασφάλειας, αποδείχθηκε πως είναι κλειστό. «Θεωρούμε βέβαιο πως το πήραν ο δράστης ή οι δράστες, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, και ίσως να το έχουν πετάξει σε κάποια θαλάσσια περιοχή της Αττικής» είπε στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν πως ο «πιστολέρο» ήταν «ερασιτέχνης», καθώς φαίνεται ότι σχεδίασε «στο πόδι», δηλαδή μία ή δύο ημέρες πριν, τον τρόπο που θα σκότωνε τον Θοδωρή. Γι' αυτό χρησιμοποίησε καραμπίνα για να τον εκτελέσει. Το πιθανότερο είναι ότι ο δράστης είχε πρόσφατη προσωπική ή οικονομική διαφορά με τον φοιτητή Πληροφορικής, ο οποίος τον γνώριζε καλά και γι' αυτό επιβιβάστηκε οικειοθελώς στο αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα