Αγρίνιο: Ανατροπή στη δολοφονία της 50χρονης δασκάλας από τον γιο της

Το πρώτο σοκ ήταν στην 22 Μαΐου 2013. Στις 2 τη νύχτα ο 17χρονος μαθητής που την επομένη έγραφε πανελλήνιες εξετάσεις, έβλεπε τηλεόραση όταν μπήκε στο δωμάτιο η 50χρονη μητέρα του.  Του έκανε παρατήρηση, ζητώντας του να κοιμηθεί. Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σε μια έκρηξη θυμού ο νεαρός μαθητής πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στην μητέρα του. Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον τρία χτυπήματα στο θώρακα, ενώ είχε τραύματα και στο χέρι, στην προσπάθειά της να αποφύγει το μαχαίρι.

Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε το δεύτερο σοκ. Η ψυχίατρος που παρακολουθούσε τον μητροκτόνο δήλωσε πως ο 17χρονος της εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας του, του ζήτησε να «φορτωθεί»  το έγκλημα, ώστε να πέσει «στα μαλακά» λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης και ο ίδιος να μην αντιμετωπίσει κατηγορίες που θα του επέφεραν ισόβια.

«Την αδικία δεν μπορώ να την αντέξω. Όσο την έπνιγα αυτό με κατέστρεφε και θεώρησα ότι το να το εκφράσω, αυτό θα μου έδινε κάποια δύναμη για να συνεχίσω. Ο Γολγοθάς μου ήταν τεράστιος. Στην αρχή μετά το σοκ, άρχισε η ταλαιπωρία, η οποία σιγά σιγά έφερε κούραση ψυχική… πολύ μεγάλη. Πέρα από τη φροντίδα αυτού του παιδιού που είναι για μένα προτεραιότητα, είναι και η φροντίδα του άλλου μου παιδιού» είπε στο STAR ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος ο νεαρός σε αλλεπάλληλες συνεδρίες με άλλους γιατρούς διέψευσε τον ισχυρισμό της γιατρού αλλά ήδη η αδελφή του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του πατέρα. Τώρα όμως το Δικαστικό Συμβούλιο δικαίωσε πλήρως τον πατέρα.

«Αποδείχτηκε πως ήταν ένα μυθιστόρημα, όπως αποτυπώνεται χαρακτηριστικά μέσα στο βούλευμα, καθώς δεν στηρίζονταν σε κανένα απολύτως στοιχείο» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα, Κώστας Καπελάκης.

Η 50χρονη γυναίκα ήταν δασκάλα και ιδιαίτερα αγαπητή στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα