Ειδομένη: Εως την Παρασκευή αναμένεται να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή

Την εκτίμηση ότι έως την Παρασκευή μπορεί να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, έκανε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαμεταφορέων Βορείου Ελλάδος Ανέστης Σαχπελίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην επιχείρηση εκκένωσης.

«Μας ενημέρωσαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στον "καθαρισμό" των γραμμών, προκειμένου να μπορέσουν σύντομα να επαναλειτουργήσουν» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Σαχπελίδης και διευκρίνισε ότι το κλείσιμο των γραμμών επί 66 μέρες, έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στους μεταφορείς.

«Αυτή την ώρα, 240 άδεια βαγόνια περιμένουν να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε να φορτώσουν, 40 γεμάτα είναι στα Σκόπια και επτά τρένα με προορισμό τη χώρα μας, είναι ακινητοποιημένα στην Ουγγαρία» πρόσθεσε.

Εξάλλου, για «πολύ ήρεμη και οργανωμένη επιχείρηση εκκένωσης» έκανε λόγο η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι στον καταυλισμό παραμένουν μέλη της οργάνωσης παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες ανθρώπους, που αναμένεται να απομακρυνθούν σταδιακά.

Έως στιγμής, έχουν αποχωρήσει 18 λεωφορεία με περίπου 850 άτομα για δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα