Ιερώνυμος: Η εκκλησιαστική περιουσία είναι δική μας, δεν πωλείται

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης, τόνισε στην ομιλία του μετά από αναφόρα στην εκκλησιαστική περιουσία, ότι «είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί...».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μητρόπολη Δημητριάδος, στη συνέχεια μίλησε για όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν,  όπως «η απώλεια του δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου»., ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της περιουσίας που διέθεσε η Εκκλησία στο Κράτος από την παλιγγενεσία και μετά. «

Υπάρχουν πολλοί σ' αυτόν τον τόπο που κινούνται επιπόλαια», επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος, «αλλά εμείς θα τολμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος παρατήρησε, καταχειροκροτούμενος όπως τονίζει η ιστοσελίδα της εκκλησίας, ότι «βρισκόμαστε σε μια εποχή που δε χρειαζόμαστε απλώς διακριτούς ρόλους, αλλά καθαρούς διακριτούς ρόλους... πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Η Εκκλησία μας υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο ρόλος μας, η μοίρα και η πορεία μας. Αυτή διαλέξαμε και αυτή πρέπει να υπηρετήσουμε. Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε περισσότερες δυσκολίες, ξέρουμε όμως, ότι η Εκκλησία πάντοτε νικά, όπως θα πράξει και τώρα!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα