Στο νοσοκομείο θα παραμείνει η μικρή Μαρία - Αυτόφωρο την Παρασκευή οι γονείς

Στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Οι γονείς της τετράχρονης, που σήμερα έχει την ονομαστική της εορτή, παρέμειναν περίπου δύο ώρες στο νοσοκομείο, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και τις κάμερες.

Σύμφωνα με τη θεία της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, που μίλησε στο protothema.gr «το παιδί είναι μια χαρά κι αναμένουμε τις εξελίξεις». Η τετράχρονη θα παραμείνει στο νοσοκομείο έπειτα από απόφαση της Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ σήμερα το απόγευμα κοινωνική λειτουργός αναμένεται να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας για να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα δυο παιδιά του ζεύγους Πρίντεζη.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς της τετράχρονης την Τετάρτη παρουσιάστηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να δικαστούν αύριο, Παρασκευή, και σήμερα επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά την κόρη τους από όταν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αύριο το πρωί ο Αντώνης Πρίντεζης και η σύζυγος του θα παρουσιαστούν και πάλι στο Αυτόφωρο Μονομελές προκειμένου να αντικρούσουν την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η υπεράσπιση τους θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να ανατρέψει το κατηγορητήριο που συνέταξε ο δικαστικός λειτουργός όταν παρέπεμψε το ζευγάρι σε δίκη άλλα και τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει στις πρώτες γραμμές του κατηγορητηρίου ο Εισαγγελέας που κλήθηκε να χειριστεί την υπόθεση οι γονείς της μικρής Μαρίας «κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι: Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που το έχουν στην προστασία τους και που έχουν την υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν. Αν και είναι υποχρεωμένοι να την φροντίζουν την ανήλικη Μαρία- Ειρήνη, ωστόσο την εξέθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο για την σωματική της υγεία και ακεραιότητα».
protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα