Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

Στην κατάθεση της μικρής Μαρίας ή σε κάποιο άλλο στοιχείο που θα φωτίσει τις πτυχές της 22ωρης εξαφάνισης του κοριτσιού από την περιοχή του Σκαραμαγκά βασίζονται πλέον οι αστυνομικές αρχές, για να στήσουν το παζλ της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία χάθηκε ανήμερα του Πάσχα από την περιοχή του Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε μία μέρα μετά, στη λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την απουσία του μικρού παιδιού ανήμερα του Πάσχα και τον εξίσου μυστηριώδη εντοπισμό του σε μια περιοχή 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, πράγμα φυσικώς αδύνατο να έχει διανυθεί από ένα νήπιο μόλις τεσσάρων ετών.

Το μικρό κορίτσι συνεχίζει να διαμένει ως φιλοξενούμενο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» υπό την επιτήρηση παιδοψυχολόγων, τουλάχιστον έως την εκδίκαση των δυο γονιών τους που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Οι παιδοψυχολόγοι που παρακολουθούν στενά το μικρό κορίτσι προσπαθούν να εκμαιεύσουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει να «ξετυλίξουν» το κουβάρι της υπόθεσης.

Χθες το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς του κοριτσιού και λίγες ώρες μετά μετέβησαν στο Παίδων για να δουν το παιδί τους.

Η μικρή Μαρία, η οποία είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με τους γιατρούς, βρέθηκε στην αγκαλιά των γονιών της. Ωστόσο, με εισαγγελική απαγόρευση, το ζεύγος Πρίντεζη δεν μπορεί να πάρει την 4χρονη κόρη του στο σπίτι, μέχρι νεωτέρας. Στο πλευρό της μικρής είναι από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε, η θεία της.

Αυτοψία στον Σκαραμαγκά και στο Χαϊδάρι, στις δυο περιοχές που διάνυσε η μικρή Μαρία στις 22 ώρες που ήταν εξαφανισμένη, πραγματοποίησε το Star.

Ας δούμε, λοιπόν, την πορεία που ακολούθησε ο δημοσιογράφος του Star.

Ξεκινήσαμε από την μάντρα των ανταλλακτικών στο Σχιστό μιλώντας με την γυναίκα η οποία ήταν παρούσα την ώρα που εξαφανίστηκε η Μαρία.

Αν υποθέσουμε ότι το παιδί ακολουθήσε τον χωματόδρομο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της μάντρας δεν είναι δυνατόν να κατέβηκε στην λεωφόρο Σχιστού καθώς υπάρχουν δύσβατα μονοπάτια. Σε κάποιο σημείο ο δρόμος χωρίζεται σε μια διασταύρωση. Λογικά η μικρή πρέπει να έστριψε προς την κατηφόρα.

Στην συνέχεια ακολουθήσαμε το πιο ανηφορικό και μακρινό μονοπάτι αλλά πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον ένα κοριτσάκι 3,5 ετών να κάλυψε τόση μεγάλη απόσταση μέσα στη νύχτα και να βγήκε στην λεωφόρο Καβάλας.

Και στις δυο περιπτώσεις με την ταχύτητα που περπατάει ένα μικρό παιδί είναι αδύνατον να μην το είχαν προλάβει όσοι το έψαχναν αν ο χρόνος που χάθηκε από τα μάτια των γονιών ήταν μόλις λίγα λεπτά. Εκτός αν κάποιος το άρπαξε την ώρα που περπατούσε.

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο. Η μικρή να μην πήγε από τον χωματόδρομο αλλά να κατέβηκε προς την λεωφόρο Σχιστού.

Συγγενείς και φίλοι πιστεύουν ότι το κοριτσάκι δεν έφτασε μόνο του στο σημείο που το βρήκαν οι περαστικοί αλλά κάποιος το άφησε εκεί. Αρκεί να βρεθούν οι αποδείξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα