Τράπεζα της Ελλάδος: Τι αναφέρει για την κυβερνοεπίθεση από τους Anonymous

Σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ, η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε χθες επίθεση από τους Anonymous.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας, παρά την αργία, αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθει η ομαλή λειτουργία του.

Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Olympus will fall. How fitting that Icarus found his way back to Greece.
Greetings world, and greetings Global Banking Cartel, We are Anonymous

Ο Όλυμπος θα πέσει. Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο

Επίθεση, με τίτλο Επιχείρηση Ίκαρος, εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε χθες η ομάδα χάκερς Anonymoous, όπως ισχυρίζεται με βίντεο, το οποίο ανέβασε στο you tube. Οι Anonymous αναφέρουν ότι, κατάφεραν να «ρίξουν» τη σελίδα της ΤτΕ για περίπου έξι ώρες.

Στόχος τους είναι η επίθεση στο «παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση με ημερομηνία 02 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τους ίδιους, η επίθεση στην ΤτΕ ήταν μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών, την DDoS attacks. Πρόκειται για επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Οι Αnonymous ανέφεραν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που είχε ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Ακόμη, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Anonymous αναφέρουν: «Ο Όλυμπος ια πέσει. Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο».

Ολόκληρο το μήνυμα των Anonymous
«Olympus will fall. How fitting that Icarus found his way back to Greece.
Greetings world, and greetings Global Banking Cartel, We are Anonymous
A few days ago, we declared the revival of Operation Icarus.
Today, Operation Icarus has moved into the next Phase.
For today, we have continuously taken down the website of the Bank of Greece.
This marks the start, of a 30 days campaign, against central banking sites around the globe.
Like Icarus, the powers that be have flown too close to the sun, and the time has come to set the wings of their empire ablaze, and watch the system their power relies on come to a grinding halt and come crashing down around them.
We must strike at the heart of their empire by once again throw a wrench into the machine, but this time we face a much bigger target – the global financial system.
This time our target is the Global Banking Cartel.
This is a call to arms, brothers, who for too long have stood for nothing but have criticized everything.
Stand now, behind the banner of free men against the tyrannical matrix of institutions that oppose us. Take your weapons and aim them at the Global Banking Cartel. This is the operation to end all others.
In the beginning some people may stand to lose something from this, but the powers that be stand to lose much more. Bring the rain, brothers!
Operation Icarus, Phase 2, Engaged.
We are Anonymous,
We are Legion,
We do not Forgive,
We do not forget,
Global Banking Cartel, you’ve probably expected us».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα