Στη φυλακή ο 56χρονος που βίαζε τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του

Σε ποινή κάθειρξης 19 ετών κατά συγχώνευση, για βιασμό κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο, καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Ρεθύμνου ο Βρετανός που βίαζε τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του στη βίλα-κολαστήριο, στον Ταυρωνίτη Χανίων, όπου κατοικούσαν από το 2007.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 56χρονος Ντάγκλας Μπαρ, που κατάγεται από το Νταντί της Σκοτίας, έτρωγε με «χρυσά κουτάλια», καθώς τα τελευταία χρόνια εισέπραττε ως επίδομα πολυτέκνου από την πατρίδα του 4.500 βρετανικές λίρες (6.300 ευρώ). Το προφίλ του στο facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες των παιδιών του αλλά και του πολυτελούς σπιτιού τους στα Χανιά, ενώ σε ορισμένες στήνεται μπροστά στον φωτογραφικό φακό κρατώντας με καμάρι όπλα και επιδεικνύοντας με περηφάνια έναν διαλυμένο στόχο.

Ομως, η βίλα του παιδεραστή στον Ταυρωνίτη έκρυβε το φρικτό μυστικό. Οι τρεις κόρες και οι δύο γιοι του ζούσαν σε καθεστώς τρόμου, υποχρεωμένα να υπομένουν σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έμεναν φυλακισμένα στο υπόγειο. Ο Μπαρ, που ζούσε στο Λιντς της Αγγλίας πρoτού μετακομίσει στην Κρήτη το 2007, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015, έπειτα από έναν καβγά με αφορμή ένα τροχαίο ατύχημα. Εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και να βγαίνει στο φως η κόλαση που βίωναν όλα αυτά τα χρόνια τα πέντε παιδιά. Πρόκειται για δύο βιολογικά αδέλφια, τον Τζέιντ και τον Ράιαν (σήμερα 22 και 23 ετών), και τρία βιολογικά αδέλφια, την Τζένιφερ, την Εϊμι και τον Λέβι (σήμερα 25, 21 και 19 ετών).

Το διάστημα κατά το οποίο ο 56χρονος βρισκόταν στη φυλακή, οι δύο κόρες βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους γείτονες για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε τις ίδιες και τα αδέλφια τους. Ο Μπαρ, πάντως, ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα ότι όλα όσα του καταλογίζουν είναι μυθεύματα, που είναι αποτέλεσμα των ψυχολογικών προβλημάτων τα οποία απέκτησαν τα παιδιά, λόγω της κακοποίησης που είχαν υποστεί από τις βιολογικές οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα