Οι Anonymous χτύπησαν την Τράπεζα της Ελλάδος

Θύμα των Anonymous έπεσε η Τράπεζα της Ελλάδος τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες. Η επίθεση αυτή είναι μέρος μιας επιχείρησης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και σταμάτησε για κάποιους μήνες αλλά ξανάρχισε τον Μάρτιο και έχει την επωνυμία #OpIcarus και στόχο τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη αλλά και Η.Π.Α.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Τράπεζες που φέρεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack).

Σύμφωνα με το hackread.com σε αποκλειστική συνομιλία που είχαν με μέλη των Anonymous τους είπαν:

«Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα θα μείνει εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα. Επιθυμούμε όλα τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε μια νέα Τράπεζα κάθε μέρα, τιμωρώντας τους. #OpIcarus»

Οι Anonymous ανέβασαν και video-προκήρυξη στο Youtube που αποκάλυψαν τους λόγους των ισχυρών χτυπημάτων και την λίστα των Τραπεζών που στοχοποιούν.

Όπως προαναγγέλλουν στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, επόμενος στόχος των Anonymous θα είναι η Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Ο Όλυμπος θα πέσει. Πόσο βολικό που ο Ίκαρος βρήκε τον δρόμο του πίσω στην Ελλάδα», αναφέρουν οι Anonymous στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο ανακοινώνουν την επίθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Δείτε τι έδειχνε για ώρες η σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα