Μυστήριο η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας. Τι πιστεύει η αστυνομία

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε μία ημέρα μετά στο Χαϊδάρι.

Οι γονείς του τετράχρονου κοριτσιού οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, επέμειναν στον ισχυρισμό ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και πως οι ίδιοι το έχασαν πολύ λίγο από τα μάτια τους.

Η θεία της μικρής Ελισάβετ Πρίντεζη, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα είπε ότι η Μαρία από την πρώτη στιγμή ζητεί τους γονείς της στους οποίους δεν έχει επιτραπεί να δουν το παιδί τους, κάτι που ζητεί επίμονα η οικογένεια.

«Η Μαρία είναι καλά στην υγεία της. Παίζει και γελάει», δήλωσε η θεία της μικρής Μαρίας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα, η κυρία Ελισάβετ Πρίντεζη, μιλώντας στον AΝΤ1, πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή, το κοριτσάκι ζητάει να δει την μητέρα της και τον πατέρα της και διευκρίνισε ότι το γεγονός πως δεν έχει επιτραπεί στους γονείς της να την επισκεφτούν είναι κάτι που την έχει στενοχωρήσει. Μάλιστα είπε ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα και ζητάει τη μαμά της.

Αναφερόμενη στην αυστηρότητα των Αρχών, που δεν επιτρέπουν στην μητέρα της μικρής Μαρίας να την δει στο νοσοκομείο που βρίσκεται, τόνισε ότι θα μπορούσε να της επιτραπεί υπό την παρουσία των αστυνομικών

Οι αρχές ψάχνουν απαντήσεις στο θρίλερ της μικρής Μαρίας, η οποία εξαφανίστηκε στις 14.40 το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της στη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της για να γιορτάσουν το Πάσχα και εντοπίστηκε τη Δευτέρα από περαστικό στην Αφαία Χαϊδαρίου. Διένυσε δηλαδή μια απόσταση χιλιομέτρων που θεωρείται κάτι δύσκολο για ένα παιδί 3,5 ετών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αστυνομικού ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Γ. Καραϊβάζ οι αρχές λένες πως "η μητέρα άφησε το παιδί στο δάσος", μια είδηση που ακούστηκε για πρώτη φορά στην ενημερωτική εκμποπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα".

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν απελευθερώσει τους γονείς μέχρι αυτή τη στιγμή σε συνδυασμό με το ότι παρατηρείται κλιμάκωση του ερευνητικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν κατά σειρά αρκετές διαφορετικές υπηρεσίες του αστυνομικού σώματος.

«Αυτό που περιγράφουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας είναι ότι η μητέρα φέρει ένα διαταραγμένο ψυχολογικά παρελθόν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Σε ότι αφορά στον πατέρα, οι αρχές διαπιστώνουν μια ταύτιση με ακραίες απόψεις και κάποιο παρελθόν βίαιων ξεσπασμάτων.

Ακόμα, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι οι αρχές φοβούνται νέα έκθεση της μικρής σε κίνδυνο από τους γονείς της.

Η απίστευτη διαδρομή του παιδιού που εξαφανίστηκε ανήμερα του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά στη λεωφόρο Αθηνών και βρέθηκε μια μέρα μετά στη λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Χαϊδαρίου αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μικρούλα επανέλαβε πολλές φορές τη φράση «εσύ με άφησες» στη μητέρα της.

Ο πατέρας και η μητέρα του κοριτσιού επιμένουν στον ισχυρισμό ότι διέφυγε της προσοχής τους για μερικά μόνο λεπτά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, κάνοντας λόγο για αρπαγή, ωστόσο φαίνεται δεν έπεισαν και έτσι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος των γονιών της μικρής Μαρίας δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.

Ο δικηγόρος των γονιών της μικρής Μαρίας, Κωνσταντίνος Τζινάκος, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και τόνισε ότι ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης εξάντλησε την αυστηρότητά του.

"Το κοριτσάκι είναι τριών ετών και έχει συγκεχυμένες εικόνες. Έχει πει τέσσερα-πέντε διαφορετικά πράγματα" σημείωσε ο κ. Τζινάκος και αποκάλυψε ότι η μικρή Μαρία ανέφερε στη θεία της για έναν άντρα με γκρι αυτοκίνητο.

Οι Αρχές εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο αρπαγής της, αλλά όλα δείχνουν ότι το κοριτσάκι χάθηκε και το βράδυ κοιμήθηκε στα χορτάρια. Γι αυτό άλλωστε φέρει γρατζουνιές στο πρόσωπο και το σώμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους ότι η μαμά της την άφησε στο δάσος. Τόνισε ότι πήγε να δει ένα σκυλάκι και βρέθηκε στο δάσος, όπου αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Δεν άκουσε να τη φωνάζει κάποιος και έτσι δεν ήξερε πως να επιστρέψει.

Ο διάλογος της μικρής με τους ψυχολόγους:

- Που ήσουν;

- Στο δάσος.

- Τι ήθελες εκεί;

- Με άφησε η μαμά μου.

- Πώς βρέθηκες στο δάσος;

- Με άφησε η μαμά μου.

Η μικρή Μαρία βρέθηκε πάντως σε καλή κατάσταση. Μεταφέρθηκε όμως άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων για προληπτικούς λόγους, όπου δεν εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης.

Είχε προηγηθεί μία από τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την ανεύρεση ατόμου, καθώς στις έρευνες συμμετείχαν η ΕΚΑΜ, ειδικές ομάδες εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα