Πρωτομαγιά με συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στο Λαύριο

«130 χρόνια από την πρωτομαγιά του Σικάγο συμπληρώνονται φέτος και Τιμούμε τους νεκρούς μας με αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου.

Σε μία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ιστορία κοινωνικών – εργατικών αγώνων στη χώρα μας, η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει πως: «Είναι χρέος όλων των εργαζομένων στην χώρα μας να υπερασπιστούν τις όποιες κατακτήσεις απέμειναν οι οποίες είναι ποτισμένες με αίμα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε όλα τα κατακτήσαμε, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε την υπεράσπιση τους με αγώνα για κοινωνική ασφάλιση, για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Τέλος σημειώνει ότι: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Κυριακή 8 του Μάη και απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων, Τιμώντας της εργατική Πρωτομαγιά,  με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» . Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 48ωρη Απεργία ενάντια στον Νόμο λαιμητόμο, όταν αυτός έρθει για ψήφιση στην βουλή.

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα