Μόνιμη στρατιωτική παρουσία στις Οινούσσες μετά τις νέες προκλήσεις των Τούρκων

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αποφάσισε την παρουσία μόνιμης στρατιωτικής δύναμης ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και την κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.

Το χθεσινό περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό που παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σηματοδότησε την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.

Αυστηρό μήνυμα αρχηγού ΓΕΑ στην Τουρκία

Τη δική του «απάντηση» στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις έδωσε από τη σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται όρθιες στις επάλξεις της πατρίδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαΐτσης, εκφράζοντας παράλληλα την υπερηφάνεια που αισθάνεται ως αρχηγός απίστευτων ανθρώπων!

Ένωση Κεντρώων: Η κυριαρχία της χώρας διαρκώς υπονομεύεται

Στην συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να μην κάνει διμερείς συναντήσεις με τους Τούρκους και όλες οι συνεννοήσεις για το προσφυγικό να γίνουν μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Αυτό γιατί η Τουρκία στις διμερείς συναντήσεις επωφελείται και θέτει τις ανήθικες και παράνομες αξιώσεις της. Ο κ. Τσίπρας αγνόησε την προειδοποίηση του κ. Λεβέντη και τώρα η Τουρκία συνεχίζει με περισσότερο θράσος τις παραβιάσεις χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου και θεωρεί μάλιστα ότι έχει θέσει τις αξιώσεις αυτές επισήμως ενώπιον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και η κυριαρχία της χώρας υπονομεύεται τιθέμενη υπό δοκιμασία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα