Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του Πάσχα!

Με αεροπλάνα, βαπόρια αλλά και Ι.Χ. εγκαταλείπουν από το πρωί οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ για να περάσουν στην επαρχία τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, που βρίσκεται επί ποδός, η φετινή έξοδος παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, σε ποσοστό 10% στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (μέχρι σήμερα το πρωί έχουν περάσει 85.000 οχήματα) και σε ποσοστό 15% στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας (έχουν περάσει 60.000 οχήματα). 

Αυξημένη είναι η ροή των εκδρομέων και προς το λιμάνι του Πειραιά, με τις πληρότητες να είναι σημαντικά ενισχυμένες σε σχέση με πέρσι κυρίως για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες

Πληρότητα 100% έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που φέτος ενέταξε περισσότερα δρομολόγια τις πασχαλινές ημέρες, παρά το γεγονός ότι αυτά θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Ελξης.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται και η έξοδος των εκδρομέων με ΚΤΕΛ από το σταθμό του Κηφισού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλή Φάτσιου, η φετινή κίνηση είναι ενισχυμένη κατά 10%-15% συγκριτικά με το 2015.

Μεγάλη είναι και η αεροπορική …κινητικότητα. Από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα είναι προγραμματισμένες 2.950 πτήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα