Λάρισα: Αγόρασε 20 αρνιά με πλαστά χαρτονομίσματα

Μπορεί να πλήρωσε τοις μετρητοίς για να αγοράσει αρνιά, αλλά τα χαρτονομίσματα που κατέβαλλε, αποδείχθηκαν πλαστά!

Ο άγνωστος «έμπορος» εξαπάτησε χθες το μεσημέρι τον 72χρονο κτηνοτρόφο από την Ελασσόνα, αγοράζοντας 20 αρνιά καταβάλλοντας 2.000 ευρώ αλλά με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος κτηνοτρόφος από χωριό της Ελασσόνας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πήγε στον καταυλισμό των Ρομά στον Τύρναβο για να πουλήσει αρνιά. Εκεί συνάντησε προχθές- για πρώτη φορά - και τον άγνωστο «έμπορο» ο οποίος του παρήγγειλε 20 αρνιά. Έτσι και έγινε, με τον 72χρονο και τον «έμπορο» να ανταποκρίνονται στο ραντεβού, στις 3.30 χθες το μεσημέρι στον καταυλισμό. Ο 72χρονος παρέδωσε τα 20 (ζωντανά) αρνιά και παρέλαβε από τον «έμπορο» σε μετρητά, τις 2.000 ευρώ με βάση και την αρχική συμφωνία των δυο ανδρών.

Η απάτη αποδείχθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν ο 72χρονος πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων για να βάλει καύσιμα, όπου του επισημάνθηκε ότι τα χαρτονομίσματα που έδωσε για να πληρώσει, ήταν πλαστά.

Ο κτηνοτρόφος επέστρεψε στον καταυλισμό αλλά ήταν ήδη αργά αφού ο «έμπορος» είχε φορτώσει τα ζώα σε αγροτικό αυτοκίνητο και είχε ήδη φύγει.

Ο 72χρονος, χθες το απόγευμα κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου που ερευνά την υπόθεση, καταθέτοντας παράλληλα μήνυση κατά του αγνώστου «εμπόρου».

 

 

eleftheria

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα