Ιερώνυμος: Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρέπειας

Ως μία «συμβολική παρουσία που στέλνει «ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ξεπεραστεί το προσφυγικό», χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου το Σάββατο (16/04) στη Μυτιλήνη.

Σε δήλωσή του στο Έθνος, ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως «επειδή υπάρχουν οι διαιρέσεις, οι δογματικές διαφορές που χωρίζουν τον κόσμο του Χριστιανισμού σε Ορθόδοξη και Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και επειδή οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι και θέλουν αίμα, σκάνδαλα και φασαρίες, έπρεπε να προσέξουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες αυτές οι πράξεις και οι ενέργειες. Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι».

Σημειώνει, επίσης, ότι «η πατρίδα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα, την οικονομική πορεία της χώρας, την ανάπτυξη, η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι δύσκολα προβλήματα. Θα περίμενε κανείς η Ευρώπη να είναι πιο ευαισθητοποιημένη πάνω σ' αυτό το θέμα γιατί έχει και μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά που γίνονται».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα