Ελλείψεις σε προσωπικό στο Λαϊκό Νοσοκομείο

SOS εκπέμπουν γιατροί και νοσηλευτές στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό!

Η κατάσταση όπως προκύπτει και μέσα από τα έγγραφα των προϊσταμένων των παθολογικών κλινικών που έχει στα χέρια του το STAR, είναι στα όρια του κόκκινου συναγερμού!

Ασθενείς σε απόγνωση και νοσηλευτές στα όρια της εξόντωσης. Ένας καθημερινός αγώνας δρόμου στο Λαϊκό νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, πολλοί από τους οποίους είναι αιμορροφιλικοί, οροθετικοί αλλά και καρκινοπαθείς.

Οι εφημερίες μοιάζουν με εφιάλτη, οι ουρές στα επείγοντα είναι ατελείωτες και τα κονδύλια για φάρμακα και ιατρικό υλικό, ψαλιδισμένα!

«Το νοσοκομείο λειτουργεί από τις άοκνες προσπάθειες και από το φιλότιμο των λιγοστών γιατρών, νοσηλευτών, παρασκευαστών... έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό», είπε στην κάμερα του STAR ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Αντωνόπουλος.

Τα έγγραφα που έχει στα χέρια του το STAR, από τους προϊσταμένους των παθολογικών κλινικών προς τη διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας, με ημερομηνίες 8 και 11 Μαρτίου περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Εδώ και 5 χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στο νοσοκομείο αν και συνταξιοδοτήθηκαν 300 άτομα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη 253 νοσηλευτών.

Με τις προσλήψεις που θα γίνουν σε λίγο καιρό, στο Λαϊκό θα φτάσουν μόλις 10 άτομα από τα οποία μονό τα 7 θα είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Κι όλα αυτά την ώρα που η αύξηση στον αριθμό των ασθενών οι οποίοι φτάνουν στο νοσοκομείο αγγίζει το 30-40%.

«Ούτε γάζες έχουν, ούτε χαρτοπετσέτες δεν έχουν για να καταλάβετε λείπουν και τα φέρνουμε από το σπίτι» λέει μια ασθενής.

Κι όσες χαρτοπετσέτες υπήρχαν τις χρησιμοποίησαν στο αιματολογικό αντί για βαμβάκι που κι αυτό είναι σε έλλειψη!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα