Κατέρρευσαν οι γονείς 16χρονης. Δεν τους αφήνουν να θάψουν το παιδί τους

​Σε κατάσταση σοκ είναι οι γονείς μιας 16χρονης από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας μετά την είδηση του θανάτου της κορούλας τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αναβλήθηκε και η κηδεία της για αύριο ενώ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Αυτό είναι βασανιστικό για τα μέλη της οικογένειας καθώς παρατείνεται ο πόνος τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 16χρονη κοπέλα που έχει δύο αδερφάκια, ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής έπαθε κάποια κρίση. Οι γονείς έτρεξαν  να την πάνε στο πλησιέστερο ιατρείο, που ήταν αυτό της "Λάρκο", στην περιοχή της Λάρυμνας.

Εκεί το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στις 9:05 το βράδυ. Ο γιατρός δεν μπορούσε να δώσει πιστοποιητικό θανάτου, αφού δεν γνώριζε την αιτία και ως όφειλε ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τους γονείς ότι έπρεπε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Επειδή όμως το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νεκροθάλαμο, για να γίνει η νεκροψία το πρωί της Δευτέρας. Η κηδεία προγραμματίστηκε για τις 4:00 το απόγευμα της Δευτέρας δεδομένου ότι από το πρωί υπήρχε αρκετός χρόνος και η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν είχε άλλα περιστατικά.

«Παρ΄ όλο που στις 8:00΄ το πρωί ήμασταν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δυστυχώς το έγγραφο το πήραμε στις 2:55 το μεσημέρι. Ήταν αδύνατο να προλάβουμε να πάμε Μαλεσίνα και να ετοιμάσουμε το κορίτσι για την κηδεία που ήταν σε μια ώρα. Γι αυτό την αναβάλαμε για αύριο στις 11:00 το πρωί. Η καθυστέρηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και λογική εξήγηση δεν πήραμε. Για το λόγο αυτό ενημέρωσα και την Ένωσή μας (ΕΛΚΤΕ) και ζήτησα να κινηθούμε νομικά κατά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας....», είπε στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

«Είμαστε εξοργισμένοι. Οι γονείς περιμένουν από την Παρασκευή το βράδυ να κηδέψουν το παιδί τους. Όταν άκουσαν ότι δεν θα γίνει η κηδεία σήμερα το απόγευμα κατέρρευσαν. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα...», λέει ο θείος της 16χρονης.

Σύμφωνα με τα όσα  είπε ο θείος το χαρτί που πήραν, τελικά το μεσημέρι στα χέρια τους από την Ιατροδικαστική, αναφέρει ότι: "διαπίστωσα, ως προσωρινή αιτία θανάτου, απροσδιόριστος, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων..."

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα