Συγκλονίζει η επικήδειος των συναδέλφων του Πανανά: Καλή αντάμωση ... Αθάνατος

Συγγενείς και φίλοι είπαν το στερνό αντίο στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ναύπλιο.

Aύριο θα παιχθεί η τρίτη πράξη του δράματος με την κηδεία και του τρίτου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού.

«Ήσουν πρώτος, ήσουν γενναίος. Διάλεξες το δύσκολο μονοπάτι, αυτό της αρετής και της τόλμης, υποκλίνομαι μπροστά σου με σεβασμό. Υποκλίνομαι στη σύζυγό σου και στους γονείς σου» είπε ένας εκπαιδευτής και συμμαθητής του στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποχαιρετώντας τον Κωνσταντίνο Πανανά εκ μέρους των συμμαθητών του που αποφοίτησαν το 2005.

«Τώρα είσαι ο οδηγός που χαράζει την πορεία προς την ανδρεία… Μια μόνο εντολή μάθαμε και αυτήν υπηρέτησες! “Προς ολοταχώς”!» ήταν τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοί του τον Κώστα Πανανά, φωνάζοντας με αλύγιστο κορμί αλλά φωνή τρεμάμενη: « Αντίο Κώστα ... Καλή αντάμωση. αθάνατος».

Η οδύνη της οικογένειας απλά ανείπωτη. Τα τραγικά πρόσωπα ήταν η σύζυγός του, η οποία θα φέρει σε λίγες εβδομάδες το δεύτερό τους παιδί, και η μητέρα του, που φώναζε το όνομα του περιμένοντας ίσως να ακούσει για μια τελευταία φορά το «μάνα» από τα χείλη του Κώστα της…

Αβάσταχτο, όμως, ήταν και το φορτίο για τον πατέρα της συζύγου του και ιερέα της εκκλησίας όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία. Με πόνο ψυχής ανέλαβε να οδηγήσει τον αγαπημένο του γαμπρό στην τελευταία του κατοικία...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα